Primeur De Harmonie: twee keer op rij het meest gastvrije theater

Stadsschouwburg De Harmonie heeft voor het tweede jaar op rij de Roel Oostraprijs gewonnen voor het meest gastvrije theater voor artiesten. Het is voor het eerst dat een theater de prijs tweemaal op rij wint. "Of het nou een bekende of minder bekende artiest is, iedereen wordt evenveel hartelijkheid ontvangen", zegt voorzitter Jurre Schreuder van de Kunstenbond.
Theater De Harmonie in Leeuwarden © Omrop Fryslân, Joris Kalma
"De Harmonie heeft opnieuw hard z'n best gedaan om de artiesten goed te ontvangen", zegt Jurre Schreuder. "Het teamwork valt artiesten en crew op. De mensen achter de balie, in de horeca, de directeur, de technicus: iedereen helpt mee met de gastvrijheid."
Dat een theater gastvrij is, is van groot belang voor iedereen. "Het is het thuis van de mensen. Ze zijn constant op reis. En iedereen heeft profijt van een gastvrij theater: artiesten, theater én publiek. Want je kunt dan genieten van een betere voorstelling", volgens Schreuder.
Jurre Schreuder
De prijs is vernoemd naar Roel Oostra (Oosthem, 1921). Hij was meer dan 25 jaar directeur van De Lawei in Drachten en stond bekend om zijn gastvrijheid. Hij had oog voor wat de artiest nodig had en was altijd erg attent.