Gedupeerden Dream or Donate-kwestie willen in gesprek met Mastenbroek

Gedupeerden van de Dream or Donate-kwestie willen volgens Royce de Vries van advocatenkantoor De Vries & Kasem in gesprek met Robert-Jan Mastenbroek. Maandagavond was er een besloten bijeenkomst voor mensen die nog geld willen zien van Mastenbroek, de oprichter van de website waarmee geld voor goede doelen ingezameld kon worden. Maar sinds vorige week is de website niet meer bereikbaar en is het geld weg.
© Omrop Fryslân, Bauke Deelstra
Op de bijeenkomst waren zo'n 45 mensen. Die zouden voor zo'n 25 acties geld tegoed hebben. Er is ook gesproken over mogelijke juridische stappen tegen Mastenbroek. Die zegt zelf dat het door een hack komt.

Plannen

Sjouke Faber uit Heerenveen was ook bij de bijeenkomst, zijn vrouw heeft MS en via Dream or Donate werd geld ingezameld. Zij zijn 10.000 euro kwijt nu de site offline is. Hij gaf eerder al aan juridische stappen te onderzoeken.
Volgens Faber zijn er meer plannen besproken maar is er nog niets concreets uit de bijeenkomst gekomen. Voor veel gedupeerden is het inzamelen de laatste hoop en dringt de tijd omdat mensen een behandeling nodig hebben.

Eerste optie

"Een gesprek met de oprichter van Dream or Donate is een eerste optie. Daarmee zou je de kwestie het snelst kunnen afhandelen," geeft Royce de Vries van het advocatenkantoor aan.