Thierry Baudet maakte niet-gemelde plezierreisjes in vliegtuig Fokke de Jong

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zou volgens HP De Tijd op zijn minst twee keer een vlucht hebben gemaakt in de privéjet van zakenman Fokke de Jong uit Drachten. De Jong is oprichter van het bedrijf SuitSupply. Baudet heeft de vluchten in 2017 en 2018 niet in het zogenoemde geschenken- of reizenregister van de Tweede Kamer aangegeven, maar het zou wel om duizenden euro's gaan. Daarom is er ophef ontstaan, maar de woordvoerder van Baudet noemt het een 'privékwestie'.
Fokke de Jong fan SuitSupply © ANP
In het blad Quote heeft Fokke de Jong eerder zijn relatie met Baudet gerelativeerd. Ze zouden elkaar kennen via Jort Kelder, die wel eens voor SuitSupply poseert, en Baudet zou wel eens een pak bij De Jong hebben gekocht.
De oprichter van SuitSupply noemde Forum voor Democratie een 'carnavalspartij'. Toch mocht Baudet op uitnodiging van De Jong meevliegen. De bestemming van Baudet was onder anderen Ibiza, naar de exclusieve Club Lio. Voor die reis zou Baudet dus het vliegtuig van De Jong gebruikt hebben.
Toenmalig FvD-Senator Henk Otten zou toen tegen Baudet hebben gezegd: "Je begrijpt natuurlijk wel dat je die trip met de privéjet van Fokke moet melden bij de Tweede Kamer. Dit is absoluut meldingsplichtig in het giftenregister. Voor je het weet kom je in een Pechtold-rel terecht. Ik vind het enorm onverstandig en je brengt de partij in gevaar met dit gedrag."