Doan naar Heerenveen: "Jullie zullen nog veel van mij horen"

SC Heerenveen heeft hem nu officieel binnen: Doan Van Hau, de eerste Vietnamese voetballer in de eredivisie. De linkerverdediger, die ook links centraal uit de voeten kan, wordt voor één seizoen gehuurd van Hanoi FC. Heerenveen heeft ook een optie tot koop bedongen.
Doan Van Hau
Van Hau is 20 jaar en maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Aziatische Champions League. In Vietnam wordt hij als een van de grootste talenten gezien. Hij won in 2017 de prijs voor de meest talentvolle spelers. Daarnaast heeft hij zijn debuut in de nationale ploeg van Vietnam al gemaakt.
"Ik ben blij dat ik hier nu ben", zei hij. "Jullie zullen nog veel van mij horen."

Overtuigd

"We hebben hem uitgebreid bekeken, persoonlijk gesproken en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten", zei technisch manager Gerry Hamstra. "Daarom hebben we in de deal ook een optie tot koop bedongen zodat ook een langer verblijf tot de mogelijkheden behoort."

Commercieel aantrekkelijk

Omdat Van Hau van buiten de Europese Unie komt, moet hij een jaarsalaris van 436.000 euro verdienen. Zo'n bedrag is voor Heerenveen-begrippen normaal niet te betalen.
Doan Van Hau © www.orange-pictures.nl
Maar Van Hau is een wereldster in zijn thuisland. Hij heeft honderdduizenden volgers op Instagram en dus is hij commercieel interessant. De commerciële afdeling van Heerenveen is er in geslaagd om deals met een aantal Vietnamese bedrijven te sluiten om zijn komst mogelijk te maken.