Teleurstelling om laatste Psy-Fi in de Groene Ster

Bezoekers en omwonenden zijn teleurgesteld dat er een einde is gekomen aan het Psy-Fi festival in de Groene Ster bij Leeuwarden. Zondag kwam na vijf dagen een einde aan het feest, dat na vijf jaar ook verdwijnt uit Leeuwarden. Veel bezoekers vinden het jammer dat de band van Psy-Fi met Leeuwarden zo negatief was. Op de laatste dag zondag werd een speciale meditatiesessie gehouden voor een betere relatie met diegene die met klachten het festival verdreven heeft.
Psy-Fi © Ronnie Porte
Bezoekers vinden de sfeer en de mensen mooi op dit Psy-Trancefestival met muziek, kunst, meditatie, workshops en ruimte voor persoonlijke groei. Daarom vinden ze het zuur dat het Psy-Fi festival moet verhuizen vanwege argumenten dat het festival schadelijk zou zijn voor de natuur. "We passen op met muziek en ruimen onze rommel op en we zijn heel begaan met de natuur", zegt bezoeker Irma Huisman. "Ik denk dat de klagers niet met de natuur, maar met hun eigen overlast begaan zijn. Het is zonde, maar dan gaan we wel naar een andere plek en wordt het even leuk."
De laatste Psy-Fi editie in Leeuwarden
meditearje op Psy-Fi © Ronnie Porte
Van veel buurtbewoners had Psy-Fi niet weg gehoefd. "We hebben er geen hinder van gehad. En ook het aantal festivals kan op dit moment wel door de beugel", zegt de familie Jongbloed, die tegenover het festivalterrein woont. Ook O. Aydogan vindt het jammer dat tegenstanders van Psy-Fi de strijd hebben gewonnen. "Mensen zijn nooit tevreden. Dan willen ze activiteiten in de stad en nu moet Psy-Fi verdwijnen!"