Dit zijn de kampioenen van het NK fierljeppen in Zegveld

Het NK fierljeppen in Zegveld is een grote overwinning geworden voor de Hollanders. Vier van de vijf gouden medailles gingen zaterdag naar ljeppers van de Polsstok Bond Holland. Alleen Femke Rispens sprong goud voor Fryslân. De ljepster uit Groningen springt voor Grijpskerk en won bij de meisjes. Alle andere titels, de senioren, de junioren, de vrouwen en de jongens gingen naar de afdeling Polsbroekerdam.
© Martin de Jong

Rian Baas verrast met goud

De hoofdprijs bij de senioren ging verrassend naar Rian Baas. Met 21.27 m troefde hij alle favorieten af, inclusief topfavoriet Jaco de Groot die met 20.93 m tweede werd. Wilco van Amerongen pakte het brons met 20.48 m.
Fries kampioen Nard Brandsma leek de winnende sprong te maken, maar een misgreep in de top trok hem terug naar de vijfde plaats (19.85), achter Freark Kramer (20.23)
Interview Rian Baas NK

Stunt Helmes bij de vrouwen

Wendy Helmes zorgde voor een daverende verrassing door de bij de vrouwen te winnen. De oud-kampioene van 2006 ljepte 13 jaar later weer naar goud met een sprong van 16.43 meter, in NK-record. Dymphie Baas-van Rooijen werd tweede (16.21) en Marrit van der Wal moest tevreden zijn met brons (15.96)
Interview Wendy Helmes NK

Junior Nauta pakt zilver met gouden randje

De hoofdprijs bij de junioren ging naar topfavoriet Reinier Overbeek. De Nederlands recordhouder (21.38) kwam in Zegveld tot 20.45 meter en verbeterde daarmee het NK-record van Freark Kramer met één centimeter.
Maar de grote sensatie was Wietse Nauta uit IJlst. In zijn allerlaatste spring verpulverde hij zijn PR fan 19.19 m en ljepte naar 20.37 m. Een flinke nieuwe PR en goed voor een prachtige zilveren medaille, vlak Overbeek. Daniël Cluistra werd derde met 18.71 m.
Interview Reinier Overbeek NK

Groninger Femke Rispens houdt Friese eer

Bij de meisjes gaat het goud naar topfavoriet Femke Rispens. De ljepster uit Niehove, die bij Grijpkerk springt, kwam tot 15.07 m en bleef zo Sanne Mulder (14.79) uit Vlist voor. Lisse van der Knaap uit IJlst pakte knap de bronzen medaille (14.49)
Interview Femke Rispens NK

Jong talent pakt jongenstitel

Het goud bij de jongens ging verrassend naar de 13-jarige Roy Velis uit Benschop. Met een nieuw PR van 18.50 meter kaapte hij de titel voor de neus van favoriet Rutger Haanstra vandaan. De Heidenschapper won zilver met 18.10 m. Het brons ging naar Peter Faber uit Oldehove. Hij ljept bij Grijpskerk en bekroont een sterk seizoen met een PR van 17.99 meter.
Interview jongens NK