IepenUp Live begint weer: Jenny Douwes bijt spits af

De scholen zijn weer begonnen, vele vertrouwde, en ook nieuwe, programma's komen weer op televisie en Omrop Fryslân begint komende woensdag weer met de wekelijkse talkshow IepenUp Live, in samenwerking met Neushoorn.
© Omrop Fryslân
Elke week staat een ander onderwerp over actuele vraagstukken, vrijheid en democratie centraal in IepenUP Live.
Op 4 september is de eerste uitzending van IepenUP Live met daarin Jenny Douwes. Ze werd bekend als frontvrouw van de 'blokkeerfriezen' en als woordvoerder van die groep actievoerders voor Zwarte Piet groeide Jenny uit tot een nationale bekendheid.
Ze gaat in op de gevolgen die haar rol als actievoerder heeft op haar leven als moeder en ondernemer.
© Omrop Fryslân
Vele interessante onderwerpen staan op verder op het programma, zoals: op zoek naar democratie (11 september), wat doet Tinder met je brein (18 september), broedplaatsen, waarom eigenlijk? (25 september), Wij Vikingen (16 oktober), Cute overload (23 oktober), de grote vooroordelenshow (30 oktober), Maria Alyokhina van Pussy Riot, de Russische, feministische, politieke punkrockband (25 november), hoe gay is voetbal? (11 december) en en het wordt bijna al een traditie: de grote Liwwadder kerstshow (18 december).
IepenUP Live is vanaf woensdag 4 september elke woensdag om 20.00 uur in het café van poppodium Neushoorn en is live online te volgen via Omropfryslan.nl, de Omrop-app en de Facebookpagina's van iepenUP en Omrop Fryslân.