Keeper Erick Jansema pakt drie punten voor Harkemase Boys

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag met 1-0 gewonnen op bezoek bij Lisse. In blessuretijd van de tweede helft pakte keeper Erick Jansema van Harkemase Boys nog een penalty. Daardoor was Henny Bouius matchwinner met zijn doelpunt.
© www.orange-pictures.nl
Harkemase Boys dacht een goede start te kunnen maken tegen Lisse. Na tien minuten leek het erop dat Henny Bouius vanuit een hoekschop de bal over de lijn kopte, maar de scheidsrechter wilde er niets van weten.
Het spel golfde op en neer in de eerste helft, waarbij de doelmannen het druk kregen. Erick Jansema van Harkemase Boys kon zijn doel schoonhouden en ook Erik Cummins, de keeper met een verleden bij SC Cambuur, hield de 0-0 op het bord bij de rust.

Erick Jansema held van Harkema

In de tweede helft pakte Harkemase Boys wél een bliksemstart. In de eerste minuut na rust kon Beimers voorzetten vanaf de rechterkant waarna Henny Bouius daar de 1-0 van kon maken. Lisse probeerde daarna uit alle macht de gelijkmaker te maken, maar ondanks een aantal grote kansen leek het er op dat de bal er niet in wilde voor de thuisploeg.
Toch zag het er naar uit dat er een gelijkspel uit de bus zou komen voor Harkemase Boys, want in de tweede minuut van de blessuretijd kreeg Lisse een strafschop. Keeper Erick Jansema werd op dat moment de grote held van Harkema door de penalty te stoppen.