Organisator ITGWO: "In de loop der jaren goede relatie opgebouwd"

De eerste nacht van het festival Into The Great Wide Open op Vlieland zit erop. Terwijl een eiland verderop, op Terschelling, de organisatie van het festival Eilân met de handen in het haar zit, wordt op Vlieland volop feest gevierd.
© Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
Het is een wat vreemde situatie: 6.000 bezoekers genieten volop van Into The Great Wide Open op Vlieland. Een festival in de natuur met muziek, dans en cultuur. Over twee weken wil de organisatie van het festival Eilân op Terschelling bijna hetzelfde proberen te organiseren.
Maar daar kan het festival niet doorgaan als gevolg van een verkeerde vergunningsaanvraag. "Ik vind het heel sneu, voor beide kanten, maar je moet de zaken wel goed voor elkaar hebben," zegt Ferry Roseboom van Into The Great Wide Open daarover.
Ferry Roseboom
© Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
Een goede samenwerking met de mensen die daarover gaan, is volgens Roseboom de sleutel om ervoor te zorgen dat een festival goed kan doorgaan. "Ik hoor niet zoveel klachten. Ook de samenwerking met instanties is goed. We doen dit al jaren en hebben in de loop der jaren een goede relatie opgebouwd."
© Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
De organisaties van beide festivals hebben contact gehad over het mislukken fan de vergunningaanvraag. "Ze willen volgens mij ook nog iets van ons lenen, maar ik weet niet of dat nu doorgaat." Toch hoopt ook Roseboom dat Eilân over een paar weken kan doorgaan: "Om nou zo'n draconische maatregel te nemen, dat vind ik heel heftig."