"Soms is het superleuk en samba en mooi, maar het kan ook naïef zijn"

Cambuur won vrijdagavond na met 3-2 van FC Den Bosch. De doelpunten kwamen van Jamie Jacobs en Robert Mühren. De overwinning betekent dat de Leeuwarders dit seizoen thuis nog niet hebben verloren en na vier wedstrijden zes punten hebben verzameld.
Sandor van der Heide nei it duel tsjin Den Bosch
Sandor van der Heide, die door de schorsing van Henk de Jong als hoofdtrainer op de bank zat bij Cambuur, heeft de laatste minuten nog in spanning op de bank gezeten. "Ik ben blij, gelukkig, opgelucht, honderd procent ja." Hij zag dat de Leeuwarders twee keer op voorsprong kwamen, maar ook dat Den Bosch door fouten van Cambuur terug in de wedstrijd kwamen: "We mogen wel iets meer hardheid hebben. Het zijn hele jonge jongens, en dan is het soms heel speels. Dat is superleuk en soms is het samba en dat is mooi, maar het kan soms heel naïef zijn. Soms moet je gewoon die punten over de streep trekken."
Jamie Jacobs nei de oerwinning op Den Bosch
Middenvelder Jamie Jacobs scoorde al na vijf minuten. Hij tikte een voorzet van Kallon binnen. "Ik zag een speler van Den Bosch richting de bal gaan, dus ik dacht, het zekere voor het onzekere", lacht hij.
Cambuur haalde tot nu toe zes punten uit vier wedstrijden. Jacobs vindt dat het nog beter kan. "Als ik naar de groep kijk, is dit wel wat we minimaal uit vier wedstrijden moeten halen. We hadden wel gehoopt op meer, gezien het spel tegen NAC en De Graafschap." Hij zag ook dat het spel tegen Den Bosch minder was dan in andere wedstrijden. "We hebben niet zo goed gevoetbald als tegen Go Ahead en NAC, maar deze wedstrijden moet je ook winnen."
Robert Mühren nei de oerwinning op Den Bosch
Robert Mühren maakte alweer zijn derde en vierde goals van het seizoen. Opvallend is dat daar drie strafschoppen tussen zaten. "Ik maak het liefst ook gewoon 25 penalty's in een jaar, dat interesseert me niet. Ik vind een penalty net zo lekker als een veldgoal, dat mag je best weten."
De spits zag dat Cambuur het duel bijna nog uit handen gaf. "Eigenlijk uit het niks valt die 1-1, en dan voel je dat we een klein beetje angstig worden. Na rust pakken we het dan weer op, maken we twee goals en geven we weer veel te makkelijk de 3-2 weg waardoor het op het einde nog spannend wordt. Daar moeten we nog aan werken. Dat moet niet mogen gebeuren."
Met zes punten uit vier wedstrijden is ook de aanvaller dik tevreden: "Het is jammer dat we vorige week niet meer hebben gekregen, dan hadden we er helemaal goed voorgestaan."