Geen veranderingen in de basis bij Heerenveen dus opnieuw geen Daniel Høegh

Sportclub Heerenveen begint tegen Fortuna Sittard met dezelfde opstelling als vorige week tegen FC Twente. Dat betekent dat Daniel Høegh op de bank begint. De aanvoerder van vorig jaar is terug van een blessure, maar volgens Heerenveen-trainer Johnny Jansen is er geen reden om iets te veranderen. "Het staat nu goed achterin."
Johnny Jansen 2.0
Johnny Jansen is blij met de komst van Joey Veerman naar Heerenveen. De 20-jarige middenvelder komt over van FC Volendam. "Joey kan echt lekker voetballen. Vanaf het middenveld met het spel voor zich. Hij is echt goed aan de bal. Dat kunnen we wel gebruiken."

'Toe aan de stap naar de eredivisie'

Veerman had eerder ook al eens contact met Heerenveen, maar raakte toen lang geblesseerd. "Ik ben wel toe aan een stap naar de Eredivisie. Emmen had eerder ook al eens interesse, maar die transfer ging niet door. Toen kwam Heerenveen. Dat is natuurlijk een grotere club, dus ik ben blij dat die op het juiste moment kwamen."
Joey Veerman is de nijste oanwinst fan SC Hearrenfean
Høegh raakte in de laatste oefenwedstrijd van het seizoen geblesseerd. Bij de beloften speelde hij al wel weer een uur mee. Jansen: "Het is natuurlijk wel even lastig om hem dat uit te leggen. Daniël is echt een goeie jongen. Maar die snapt dit wel." Centraal achterin spelen nu Ibrahim Dresevic en Sven Botman.

Ook Van Rhijn begint op de bank

Ricardo van Rhijn begint tegen Fortuna Sittard op de bank. Hij begon tegen FC Twente ook al op de bank, maar viel in de rust in. Hij verving toen Lucas Woudenberg. Jansen: "We kunnen Woudenberg na één mindere helft wel vervangen, maar dat wil ik niet. Zo'n trainer ben ik ook niet. Lucas mag het gewoon weer laten zien." Van Rhijn gaf vorige week aan dat hij langzaamaan weer helemaal fit is en zich vooral op de rechtsback-positie richt.

Gerry Hamstra zoekt nog twee versterkingen

Technisch manager Gerry Hamstra zegt dat er voor de transferdeadline nog wel iets gebeurd bij Heerenveen. "De laatste dagen is altijd spannend. Dat zie je de laatste dagen steeds meer. Wat dat betreft zijn we ook nu druk bezig." Hamstra hoopt nog voor twee posities spelers te halen. "We hebben gezegd dat we voorin en op het middenveld nog versterkingen zoeken. Dus daar zijn we nog druk mee bezig."
Gerry Hamstra
Opstelling Heerenveen tegen Fortuna Sittard: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Faik, Kongolo, Bruijn; Van Bergen, Odgaard, Ejuke.
- Anders Dreyer zit deze keer wel op de bank. Hij mocht vorige week niet meedoen. Ook aanwinst Joey Veerman begint op de bank.
Heerenveen tegen Fortuna Sittard begint zaterdagavond om 18:30 uur en is live te volgen op Omrop Fryslân radio met commentaar van Roelof de Vries.