Laatste editie Psy-fi in Leeuwarden begonnen, verkoop campingkaarten stilgelegd

De laatste editie van dancefestival Psy-fi in Leeuwarden is woensdag begonnen. Met het mooie weer weten bezoekers het festivalterrein in de Groene Ster goed te vinden. De toeloop is zo groot dat de verkoop van campingkaarten is stilgelegd. De organisatie wil eerst weten of iedereen plaats heeft, voordat de kaartverkoop voor campingplaatsen weer verder gaat.
Lêste edyzje Psy-Fi yn Ljouwert úteinset; kampingkaarten út de ferkeap
Als je over het campingterrein van Psy-fi loopt en de campers ziet staan, loop je bij de ene na de andere nationaliteit langs. De nummerplaten laten een grote diversiteit aan landen zien: België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Engeland. Het psychedelische festival is over de hele wereld populair. Ook mensen uit Zuid-Afrika, Israël, Malta en Australië komen naar het festival toe. Deze mensen zullen al wel een campingticket hebben, maar voor anderen zijn die niet meer te krijgen. Dagkaarten zijn nog wel te koop.
Met het mooie weer zijn de laatste weken nog veel kaarten verkocht. De organisatie heeft veel gedaan om voor verkoeling te zorgen. "Er zijn watersproeiers en meerdere waterpunten," vertelt Wiebe Kootstra van Psy-fi. Ook zijn er overdekkingen op het terrein voor schaduw.
© Omrop Fryslân
Het festival duurt nog tot en met zondag 1 september.