School in Leeuwarden sluit deuren vanwege hitte

Bij basisschool De Sprong in Techum is het niet meer verantwoord om les te geven. De school gaat dicht, zo meldt directeur Ad Bastiaansen in een bericht aan de ouders. Een woordvoerder van de school bevestigt het nieuws.
Skoalle yn Ljouwert slút doarren fanwege hjitte
Volgens de woordvoerders is het smoorheet in de school en kan er niet meer worden lesgegeven. De Sprong zit in een tijdelijke huisvesting in barakken. Eind dit jaar komt er nieuwbouw. De school is donderdag gewoon weer open.
Deze moeder had wel begrip voor de maatregel
Agnes Meinema van De Sprong gaf aan dat het echt niet meer kon. "Het is heel lastig om op zon moment nog goed bezig te zijn met waar we eigenlijk mee bezig moeten zijn. Op het moment dat er kinderen huilend in de klas zitten van de warmte en zelf aangeven dat ze het niet meer volhouden, dan wordt het tijd om te overleggen," zegt ze.
Ze is bij alle docenten langs geweest om te vragen hoe zij over de situatie dachten. "De beslissing is in goed overleg vrij snel genomen. Zij zeiden ook: alsjeblieft, het is goed. Laten we naar huis gaan." Er is een oproep aan de ouders gedaan om de kinderen op te halen, als dat niet kon, konden de kinderen gewoon op school blijven.
Zo'n 500 meter verderop komt er een nieuwe school. "Als het goed is krijgen we in november-december de sleutel, daar kijken we erg naar uit," geeft Meinema aan. In de nieuwe school zal wél een klimaatsysteem zijn.
Leerkracht Agnes Meinema
© De Sprong