Tientallen zienswijzen tegen sluiting jachthaven Nerushoek in Terherne

Tientallen mensen zijn het niet eens met de voorgenomen beslissing van burgemeester Fred Veenstra van de gemeente De Fryske Marren om jachthaven De Nerushoek in Terherne een half jaar te sluiten. Bij de gemeente De Fryske Marren zijn de afgelopen weken tientallen zienswijzen tegen de voorgenomen beslissing ingekomen. De politie vond in juni een hennepplantage in een container op het terrein van de jachthaven. De eigenaar wordt verdacht van het verbouwen van hennep.
De hennepkwekerij die in de haven van Terherne is ontdekt © Omrop Fryslân
Voor Veenstra was de politierapportage over de zaak aanleiding om begin augustus een voorgenomen beslissing tot sluiting van het bedrijf te publiceren. De bezwaarmakers zijn met name huurders van ligplaatsen in de jachthaven, maar ook verscheidene inwoners van Terherne hebben een zienswijze naar de gemeente De Fryske Marren gestuurd.

De dupe

Jachthaven De Nerushoek heeft zo'n vijftig ligplaatsen. Ook wonen er mensen permanent. Huurders en ook andere Terhernsters hebben er moeite mee dat zij mogelijk de dupe worden van de beslissing van de burgemeester om de jachthaven te sluiten.

Beslissing in september

De termijn voor het indienen van zienswijzen sluit volgende week. Gemeente De Fryske Marren neemt waarschijnlijk in september een beslissing over het wel of niet sluiten van het bedrijf. Tegen die beslissing kan dat weer bezwaar worden gemaakt.