Vrouwenvoetbal SC Heerenveen dit jaar verzekerd, nu de toekomst nog

Het Friese vrouwenvoetbal was vorig jaar op sterven na dood. Het vrouwenteam van SC Heerenveen bestond feitelijk niet eens meer. "Maar dit seizoen is verzekerd", zei interim-bestuurder Anne Jochum de Vries.
Foto fan de earste wedstriid fan it nije seizoen © www.orange-pictures.nl
"Sportief hebben we het vorig jaar niet slecht gedaan, maar financieel liep het verkeerd", vertelt De Vries. Hij geeft aan dat het interim-bestuur daar goed naar heeft gekeken. "We hebben gekeken hoe we er voor de korte termijn uitkomen en hoe we het voor de lange termijn stevig kunnen neerzetten."
Integratie met Sportclub Heerenveen moet op de lange termijn de uitkomst bieden. "De opdracht die er voor het nieuwe bestuur ligt, is om die manier een financiële structuur te creëren, die de komende jaren ook robuust blijft."

Talenten

Wat Heerenveen op sportief gebied kan laten zien, is nog afwachten. "Ajax, PSV en Twente steken er qua budget bovenuit. Wij zijn financieel niet in staat om de topspelers naar ons toe te halen, maar wij leiden talent hier op. We brengen ze hogerop. Jonge speelster worden hier beter, voelen zich thuis. Zeker met de geweldige staf die we momenteel hebben. Je ziet het wel aan de laatste WK-selectie met maar liefst vier oud-Heerenveen-speelsters. Dat is niet voor niks."