Verliezend partuur over de Frouljus PC: "Wij hebben terecht verloren"

Het partuur van Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra heeft de finale van de Frouljus PC in Weidum verloren. Ze kwamen niet echt in hun spel en moesten in Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra hun meerdere erkennen.
It ferliezende partoer nei de finale © www.orange-pictures.nl
"Weer tweede, ja. Ik kan er steeds beter mee omgaan, het is weer zo. Het emotioneert me dan ook niet, ik ben wat vlak", zegt Nynke Sijbrandij na afloop.
"Als je zo'n finale kaatst, dan kun je nooit winnen. Hier voel ik dan ook niet zoveel bij. De opslagballen konden we niet verwerken, ik denk dat het daar misging. We hebben van alles geprobeerd om het te ontregelen, en dat lukte niet. We komen niet op ons niveau, we hebben geen schijn van kans gehad."
Nynke Sijbrandij
Imke van der Leest

Wel wat zuur

Verliezend partuurlid Imke van der Leest lacht wel na afloop. "Het is wel wat zuur, maar ze winnen en zijn duidelijk beter. Dan is het zo. We zaten op slot, te veel 'kwea' (kwaad), bij hen lukte alles. Ze waren foutloos."
Het is haar laatste Frouljus PC, want ze neemt afscheid. "Ik heb heel veel jaren gekaatst en het is nu ook weleens tijd voor iets anders. Het is wel goed zo, dit is niet de enige dat om dit seizoen goed te laten slagen. We doen goed mee."
Marrit Zeinstra

"Bij mij lukte niets"

"We hebben terecht verloren", zegt Marrit Zeinstra, van het verliezende partuur dus. "We wilden wel, maar niets lukte en bij hen lukte alles wel. Als zij goed kaatsen, dan moeten wij onszelf overtreffen om te winnen. Bij mij lukte niets, ik raakte ze niet lekker. Ik werd er wel een beetje moedeloos van. Het is jammer dat we er zo afgaan in de finale, het ging nu te vlug, we hebben niet iets laten zien."