Sybrandy's Speelpark sluit kassa's vanwege topdrukte

Sybrandy's Speelpark in Oudemirdum heeft woensdagmiddag de kassa's gesloten vanwege grote drukte. Er konden geen bezoekers meer bij. Op de Facebookpagina van het park staat: "Door de extreme drukte zijn wij genoodzaakt de toegang tot het Speelpark te sluiten. We hopen op uw begrip. Onze excuses voor het ongemak."
© Facebook, Sybrandy's Speelpark
De eigenaars hadden drukte wel verwacht. Er zijn veel mensen die nostalgische herinneringen aan het park hebben en er nog een laatste keer naartoe willen. Maar dat het woensdag al zo druk zou zijn, overviel de eigenaars. De komende dagen wordt opnieuw grote drukte verwacht. Daar is wel rekening mee gehouden door bijvoorbeeld extra personeel in te huren.
Het park sluit na zondag definitief de deuren na 55 jaar. Pogingen om het park, dat al sinds 2013 te koop staat, te behouden, zijn mislukt. Ondernemer Sjerp Jaarsma wil het park verhuizen naar zijn terrein bij de Hege Gerzen, maar natuurorganisaties zijn daar tegen. De presentatie van zijn reddingsplannen trok maandag veel belangstellenden.