Drachtster kringloopwinkel verhuist naar andere kant van de straat

De populaire kringloopwinkel Hart in Friesland aan De Hemmen in Drachten verhuist naar een ander onderkomen. De winkel komt in het oude gebouw van de Gamma en dat staat aan de andere kant van de weg.
Kringloop Drachten ferhuzet
Directeur Jelmer Kooistra van Hart in Friesland legt uit dat de winkel meer ruimte nodig heeft. "Wij hebben gemiddeld duizend klanten per dag in de winkel en daardoor zijn we de afgelopen jaren enorm gegroeid. Wij willen een toekomst opbouwen met zekerheid. Daarvoor hebben we eigenlijk een nieuwe locatie nodig met meer ruimte, maar ook één die energieneutraal is. Het oude gebouw van de Gamma voldoet aan alle eisen", zegt Kooistra.
© Omrop Fryslân, Jantine Stoffers
Het nieuwe pand is 3000 vierkante meter, zo'n 500 vierkante meter groter dan het oude gebouw. Ook komt alles beneden te staan. "Wij hebben in het nieuwe pand geen verdiepingen meer, wat wij in het oude gebouw wel hadden. We hopen dat alles dan wat overzichtelijker is", zegt Kooistra.

Fanatieke klantenkring

"We hebben een klantenkring die al jaren bij ons komt, daar zijn we heel dankbaar voor", vertelt Kooistra. De winkel heeft een oproep gedaan aan de mensen of ze willen helpen met het verhuizen. "Daar zijn heel veel reacties op gekomen, dus we hebben nu zo'n zeventig tot tachtig man die ons gaan helpen om te verhuizen. Dat is natuurlijk fantastisch."
Kooistra heeft alle vertrouwen in de toekomst van de winkel. "We zijn nu enorm aan het groeien, en mede door onze fanatieke klantenkring kunnen wij dit mogelijk maken." De kringloopwinkel gebruikt een deel van zijn omzet voor goede doelen, onder ander voor de gehandicaptensport.
De nieuwe winkel wordt op 4 oktober officieel geopend.
© Omrop Fryslân, Jantine Stoffers
Drachtster kringloopwinkel Hart in Friesland gaat verhuizen