GGZ zegt huurcontract Adelaarkerk op

GGZ Fryslân moet op zoek naar andere woonruimte voor een groep cliënten met een psychiatrische beperking. De GGZ was van plan ze te huisvesten in de Adelaarkerk. De verbouw ligt nu al lang stil en daarom is het huurcontract voor de 45 zorgappartementen ontbonden, schrijft de Leeuwarder Courant.
GGZ seit hierkontrakt Adelaartsjerke Ljouwert op
Al sinds 2018 ligt het werk aan de kerk stil. Het is de GGZ niet duidelijk wanneer de bouw verder gaat. Dat is de reden voor de GGZ om uit het project te stappen. "Het is voor onze cliënten gewoon niet goed. En wij dragen zorg voor deze patiënten", zegt een woordvoerder. "We hebben brieven gestuurd, geprobeerd te bellen, maar horen niets. Dan houdt het voor ons op."
De cliënten worden nu ondergebracht in appartementen in de binnenstad. In de Adelaarkerk zouden ze onder begeleiding zelfstandig kunnen wonen. GGZ Fryslân gaat nu op zoek naar andere woonruimte.
© Omrop Fryslân

VVD stelt vragen

De VVD-fractie in de gemeenteraad heeft inmiddels vragen gesteld. De partij wil weten wat de consequenties zijn voor de ontwikkeling van de Adelaarkerk. Ook wil de VVD weten of de gemeente er geld in heeft gestoken en of dat terug te vorderen is als de verbouwing niet doorgaat.
Wethouder Hein de Haan laat weten dat hij verbijsterd is over de gang van zaken. De Haan geeft verder aan dat de gemeente geen financieel belang heeft. De gemeente zal al toezicht houden op de bouwplaats en op mogelijke overlast.