Tweemaal goud voor Jan Fennema op World Transplant Games

Wielrenner Jan Fennema uit Feanwâlden heeft tweemaal goud gewonnen op de World Transplant Games in Newcastle. Hij was de beste op de individuele tijdrit en met de Nederlandse ploeg werd hij ook eerste op de ploegentijdrit.
De Transplant Games is een internationale sportwedstrijd voor mensen die een orgaantransplantatie hebben gehad. Fennema heeft op jonge leeftijd een donorlever gekregen.

Oppermachtig

Op de individuele tijdrit in Newcastle zette Fennema een tijd van 16:52 minuten neer. Daarmee was hij meer dan een minuut sneller dan de nummer twee, Henk Goris uit Zuid-Afrika.
Ook op de ploegentijdrit waren Fennema en zijn ploeggenoten Bert Rienties en Erik Pul oppermachtig. Het verschil met een team van het Verenigd Koninkrijk, dat zilver won, was meer dan drie minuten.
In het algemene klassement werd de Feanwâldster tweede.
Vorig jaar op de European Transplant Games op Sardinië pakte Fennema ook al twee medailles. Zijn ambities voor het grotere podium in Newcastle waren dan ook groot: "Ik droom er eigenlijk van om de beste wielrenner met transplantatie ter wereld te worden", zei hij in voorbereiding op de World Transplant Games. "Een betere voorbereiding had ik niet kunnen draaien. Bovendien sta ik nu sterker aan de start, heb ik meer ervaring en weet ik een beetje wat ik kan verwachten."
Jan Fennema in voorbereiding op de World Transplant Games: