Sportcast: "Heerenveen miste passie, beleving en discipline"

Een heerlijke vrijdagavond voor SC Cambuur een een waardeloze zaterdagavond voor sportclub Heerenveen. Dat was de conclusie van dit weekend. Maar wat ging er zo goed bij de Leeuwarders en wat ging er mis bij Heerenvene? Verslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber en Arjen de Boer praten erover met presentator Jantine Weidenaar.
© Omrop Fryslân
De podcast is ook te beluisteren op Spotify en in de podcast-apps.
Sportcast deel 4
De verslaggevers zijn lyrisch over Cambuur. Arjen de Boer: "Er heerste een hele mooie sfeer in het stadion. Spandoeken voor Henk en Sandor, die weer terug zijn. En dan een eclatante 5-0 overwinning op de Eagles. Er waren mensen (Andor Faber), die dachten dat Cambuur na drie wedstrijden nul punten zou hebben. Andor Faber: "Haha, dat klopt. We hadden denk ik met zijn allen ook wel wat meer verwacht van Go Ahead Eagles. En Van Iperen mogen we ook wel dankbaar zijn." De speler van de Eagles kreeg twee keer geel en dus rood."
© Omrop Fryslân
Er miste passie, beleving en discipline.
Roelof de Vries, over SC Heerenveen
Over Heerenveen zijn de verslaggevers het redelijk eens. Alhoewel. "Er miste passie en beleving," zegt Roelof de Vries. Daar is Arjen de Boer het niet mee eens. "Hoezo? Wat heeft dat nu weer met passie te maken? De ruimtes lagen gewoon te ver uit elkaar." "Is ook zo," zegt De Vries. "Maar dat had met discipline te maken. En met passie. De intensiteit was te laag. De linies lagen te ver uit elkaar, veel balverlies en er werden teveel duels verloren."
Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen in deze podcast u iedere maandag bij over al het sportnieuws. Presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar. Alle Sportcasts beluisteren, klik hier.