Partuur Van der Bos schrijft honderdste overwinning op naam

Het is het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra zondagmiddag in Kimswerd gelukt om de finale te winnen. De heren wonnen met 5-1-6-0 van het partuur Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Het is de honderdste overwinning die Van der Bos en Triemstra samen boeken.
Partoer Van der Bos skriuwt hûndertste oerwinning op namme

In de voetsporen van Hotze Schuil

Het is niet alleen een bijzondere overwinning voor Gert-Anne van der Bos en Taeke Triemsta, die samen al honderd overwinningen hebben behaald sinds juni 2010. Het was ook een persoonlijke mijlpaal voor kaatser Taeke Triemstra. Hij schreef zondag de 185ste overwinning op naam, en dat zijn evenveel als de legendarische kaatser Hotze Schuil.
Geweldig seizoen, het had alleen nog één omloop beter gekund in de PC-finale
Taeke Triemstra
Met deze overwinning komt Triemstra op een puntentotaal van 783 punten en dat is dan weer twee punten minder dan kaatser Wiep van Wierum, de nummer drie van het klassement allertijden. Mogelijk haalt Triemstra deze punten al op de volgende kaatspartij in Bitgum volgend weekend. "Wij mogen twee keer in Bitgum, dus twee kansen om minimaal twee punten te halen. Het gaat allemaal voorspoedig dit seizoen, het had alleen nog een omloop beter gekund in de PC-finale, maar verder moet er ook maar niet teveel druk op het behalen van punten."
100 oerwinnings foar Gert-Anne van der Bos en Taeke Triemstra © Henk Bootsma
Verslaggever Geart van Tuinen over Hotze Schuil