Marrit van der Wal wint eerste wedstrijd nationale fierljepcompetitie

Marrit van der Wal uit It Heidenskip heeft zaterdagavond in Jaarsveld (Utrecht) de eerste wedstrijd van de nationale fierljepcompetitie op haar naam geschreven. Fries kampioene Van der Wal sprong naar een afstand van 15.38 meter.
Marrit van der Wal
Daarmee sprong de Friezin verder dan Dymphie van Rooijen, die een afstand van 15.06 meter neerzette. Wendy Helmes eindigde op een derde plaats met 14.42 meter.

Fries kampioen Brandsma derde

Nard Brandsma uit Workum, die afgelopen week Fries kampioen werd, eindigde zaterdag op een derde plaats. Zijn 19.99 meter werd alleen verbeterd door Wouter van Midden (20.13) en winnaar Rian Baas (20.89).
In de jeugdcategorieën haalde alleen Hanneke Westers uit Sneek een podiumplek. Zij eindigde als derde bij de meisjes met 13.76 meter, Femke Rispens uit Niehove werd tweede met 14.34 meter.
Nard Brandsma

Groningers houden Friese eer hoog

Bij de jongens zorgde Peter Faber uit Oldehove voor een verrassing door met een nieuw persoonlijk record van 17.44 meter naar het zilver te springen. Zijn afdelingsgenote uit Grijpskerk Femke Rispens werd tweede bij de meisjes.
Marrit van der Wal © Martin de Jong

Maandag: Burgum

Komende maandag staat de volgende wedstrijd van de nationale competitie op het programma. Die wedstrijd zou eerst deze week al gehouden worden, maar dat ging twee keer niet door vanwege het slechte weer.