Winst en verlies voor Friese clubs in beker, ONS Sneek niet in actie

Voetbalclub Harkemase Boys heeft door een overwinning op VVSB de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker gehaald. In Noordwijkerhout konden de Harkieten een 1-0 achterstand ombuigen naar een 4-2 overwinning. Drachtster Boys ging na verlenging met 3-0 onderuit tegen VV Dongen. ONS Sneek kwam niet in actie, vanwege een noodlottig voorval met een vrijwilliger van tegenstander ADO '20.
De spilers fan Harkemase Boys binne bliid mei de 2-1 © Orange Pictures
Harkemase Boys had niet een goede start en kwam in de vijftiende minuut op een 1-0 achterstand door een goal van Lulinho Martins. Niet veel later kwam de ploeg van trainer Hans de Jong op gelijke hoogte door een goal van Henny Bouius. De 1-1 was ook de ruststand.

Leiding

In de tweede helft pakte Harkemase Boys in de 70ste minuut de leiding door een goal van Gerald Postma. Tien minuten later was het invaller Kevin Bakels die met een goede actie de 3-1 maakte. Vlak voor het eind leek het nog even spannend te worden door de aansluitingstreffer van VVSB, maar Dennis van Duinen maakte in de extra tijd een eind aan de spanning door de 4-2 te maken.

Drachtster Boys onderuit

Eersteklasser Drachtster Boys kreeg derde divisionist VV Dongen op bezoek. De Drachtsters konden lang goed meedoen tegen het favoriete Dongen. Na 90 minuten stond nog altijd de 0-0 op het scorebord. Dat was onder andere met dank aan de keeper van de Drachtsters, Emile Peters. Hij keerde in de 70ste een strafschop van de bezoekers.
In de verlenging ging het echter toch mis voor Drachtster Boys. Uit een counter kwam VV Dongen in de eerste helft van de verlenging op een 1-0 voorsprong. Daarmee was het verzet van de Drachtsters gebroken en liep Dongen uit naar een 4-0 voorsprong. Dat was ook de eindstand.

ONS Sneek niet in actie

De wedstrijd van ONS Sneek tegen ADO '20 is zaterdagavond niet doorgegaan in verband met een noodlottig voorval met een vrijwilliger van ADO '20, een uur voor de start van de wedstrijd. In overleg met de scheidsrechter hebben de clubs besloten dat de wedstrijd op een ander moment gespeeld zal worden. Wanneer dat is, is nog niet bekend.