Cambuur bouwt een feestje: "Het was weer ouderwets"

Na een valse start tegen De Graafschap heeft Cambuur vrijdagavond de eerste drie punten van het seizoen binnen gehaald. In Leeuwarden werd met 5-0 gewonnen van Go Ahead Eagles.
© orangepictures.nl
Voor nieuwe speler Ragnar Oratmangoen was het een droomwedstrijd: "Voor het eerst minuten gemaakt, en dan meteen met vijf nul winnen en een goal meepakken, dat kan niet mooier." De dikke winst was een mooie opsteker na het verlies van vorige week, uit bij De Graafschap. "Ik denk dat we vorige week ook goede dingen hebben laten zien, en dan is het zonde dat we daar geen punten hebben gehaald", zegt Oratmangoen.
Sportklup Cambuur wint mei dikke sifers fan Go Ahead Eagles
Spits Robert Mühren opende de score al in de negende minuut. En ook de tweede penalty werd door de spits genomen. Al was het niet afgesproken dat Mühren de penalty's zou nemen: "Een spits moet die bal pakken", zegt de doelpuntenmaker na de wedstrijd. "Ik moet die eerste goal maken, en dan doen we dat."
Trainer Henk de Jong vertelt na de wedstrijd dat er eigenlijk twee spelers zijn die in aanmerking komen voor het nemen van een penalty: "Er zijn twee jongens, maar ze moeten elkaar niet de kop in gaan slaan. Ze waren het er snel over eens!" De goals zijn volgens De Jong belangrijk voor een spits, en kunnen volgende week nog meehelpen om het vertrouwen te houden en meer goals te maken. "Dat is het spitsenwerk."
Sportklup Cambuur wint mei dikke sifers fan Go Ahead Eagles 2
Na afloop lijkt de wedstrijd op papier een makkelijke overwinning, toch was dat volgens Mühren niet het geval. "We weten dat Go Ahead een goeie ploeg is. Maar vanaf minuut een zaten we er kort op, en dat resulteerde in deze mooie avond."
Trainer Henk de Jong was erg blij met het resultaat: Dit is mooi voor onze groep, voor de club, en het was weer ouderwets!" Met name het publiek heeft vrijdagavond indruk gemaakt op De Jong. "Het was gewoon de twaalfde man, vanaf seconde één. Dat is waar we voor spelen, dat de mensen het leuk vinden. Dan vinden wij het zelf ook leuk, en pakken we veel punten."
Henk de Jong