Dodo Festival Bakkeveen is klaar voor gezelligheid in weer en wind

Voor de elfde keer is in Bakkeveen het Dodo Festival begonnen. Het feest duurt het hele weekeinde, maar hoe komt het met het weer? De organisatie is in ieder geval op alles voorbereid.
© Omrop Fryslân
Bezoekers kunnen er bijna niet omheen: de twee grote overkappingen op het terrein van het Dodo Festival. De organisatoren hebben er een paar duizend euro in geïnvesteerd, want paraplu's zijn verboden. "Paraplu's zijn gevaarlijke middelen, waar je zo iemand mee kan slaan en wij willen ongeregeldheden voorkomen", zegt Warner Koiter van de organisatie.
In de tussentijd schijnt vrijdagochtend gewoon het zonnetje, maar Koiter heeft geen spijt van de investering. "De gasten gaan voor en die moeten het goed hebben."
Verslaggever Bauke Deelstra op het Dodofestival
Warner organiseert het festival samen met zijn vrouw Anita, dit jaar alweer voor de elfde keer. En één traditie houden ze erin: op vrijdag is de toegang gratis. "Wij willen dat iedereen die een kleine of grote beurs heeft gewoon naar binnen kan wandelen."
© Omrop Fryslân
Het festival duurt nog tot en met zondag, maar volgens Anita is het nu al een succes. "De eerste bezoekers stonden hier al om half elf klaar om naar binnen te gaan. We zijn open en alles loopt. We zijn op en top tevreden!"