Zitten de vier paalzitters in Kollum nog?

De vier deelnemers van het paalzitten in Kollum zitten al bijna 24 uren en er heeft nog maar één heel kort pauze gehad. "Je zit niet comfortabel op het plankje", zegt Cor Hellinga van de organisatie. "Dat valt best tegen."
Sitte de pealsitters yn Kollum noch?
Ze zijn de nacht goed doorgekomen, volgens Hellinga. "Het is redelijk droog geweest en veel last van de wind hebben ze ook niet," De organisatie houdt buienradar wel goed in de gaten. Hellinga: "Als het regent dan krijgen ze een regenjas aan en als onweer te dichtbij is, dan moeten ze er af."
© Omrop Fryslân, Bauke Deelstra
Cor Hellinga over de paalzitters in Kollum
De paalzitters moeten proberen zestig uren vol te houden om op de paal te blijven zitten. Ze krijgen extra punten als ze geen pauze nemen. Hellinga: "Elke twee uren krijgen ze de mogelijkheid om tien minuten pauze te hebben. Tot nu toe hebben ze daar amper gebruik van gemaakt. Een heeft vannacht een sanitaire stop gehad. Die ligt dan een minuut achter op de rest."

Geld inzamelen

Er zijn ook drie 'meezitpalen' waar mensen voor tien euro een uur lang op kunnen zitten. De opbrengst daarvan gaat naar de Maarten van der Weijden Foundation.