Deze week in onze provincie: Visserijdagen, paalzitten en Imaginarium

Zomers is er een hoop te beleven in Fryslân. Omrop Fryslân licht elke week enkele evenementen uit. Deze week: de Makkumer Visserijdagen, het paalzitten in Kollum en het Imaginarium Festival.
© Omrop Fryslân

Makkumer Visserijdagen

Tot en met zaterdag 17 augustus zijn in Makkum de Visserijdagen. Er is in het centrum van het vissersdorp van alles te beleven: het palingroken, theater, de vlootschouw en nog veel andere dingen. Ook is er elke dag live-muziek en vermaak voor de kinderen. Meer informatie over de Visserijdagen is te vinden op hun website.
Ook het Simmer yn Fryslân-promoteam van Omrop Fryslân is te vinden op de Visserijdagen in Makkum. Ze nemen een draaiend rad en heel veel prijzen mee. Het promoteam is in de omgeving van de haven in Makkum te vinden. Weten waar het promoteam deze zomer nog meer te vinden is? Kijk op Omropfryslan.nl/simmer.

Paalzitten

Na zeven jaar is het paalzitten terug in Kollum. Donderdagochtend zijn de deelnemers aan het paalzitten begonnen met hun poging om zestig uren lang op een paal te blijven zitten. Tot en met zaterdag zal het paalzitten nog samen gaan met andere activiteiten, zoals een oldtimershow, een badeendenrace en live-muziek. Via de website beleefkollum.nl is meer informatie te vinden.
© Omrop Fryslân

Imaginarium festival

Vrijdagavond begint het Imaginarium Festival in Tytsjerk. Een weekend lang kunnen bezoekers zich in een sprookjeswereld wanen met een middeleeuwse uitstraling. Een belangrijk onderdeel van het festival is de Kings Battle.
Dat is een van de belangrijkste toernooien binnen de sport 'Historic Medieval Battles', waar deelnemer gekleed in middeleeuwse kostuums de strijd met elkaar aangaan, met middeleeuwse wapens. Daarnaast zijn er kraampjes, workshops en is er muziek. Bezoekers worden aangemoedigd om verkleed naar het festival te gaan.