Debuut Jan Ras bij Heerenveen: "Erg mooi om eindelijk mijn debuut te maken"

"Ik voetbal hier nu al elf jaar. Om dan eindelijk mijn debuut te maken, dat is mooi." Dat zei de 20-jarige debutant Jan Ras van Sportclub Heerenveen. Ras debuteerde zondagmiddag in het eerste elftal van Heerenveen, in de wedstrijd tegen Feyenoord. SC Heerenveen pakte in het eigen Abe Lenstra stadion uiteindelijk een punt tegen de bezoekers uit Rotterdam. Het werd 1-1.
Jan Ras nei Feyenoord
Jan Ras komt van Urk en is een aanvallende middenvelder. Bij zijn debuut zondagmiddag voelde hij dat er misschien wel wat meer in zat. "Ik denk dat we wel de overhand hadden, zeker op bepaalde momenten in de wedstrijd. Na de 1-1 nam de energie toe en hoop je stiekem op nog een doelpunt. Maar 1-1 is in dit geval prima."

Terug na auto-ongeluk

Misschien had Ras wel eerder kunnen debuteren in het eerste elftal van Sportclub Heerenveen. Vanwege een auto-ongeluk is hij er een tijd uit geweest. "Vorig jaar heb ik daarbij mijn bovenarm gebroken", sa fertelt er. "Toen ben ik te snel teruggekomen en daar heb ik veel last aan overgehouden. Ik ben er een heel jaar uit geweest. Maar ik had zelf wel het vertrouwen dat ik terug zou komen. Nu is het prima, ik voel er niets meer van."
Johnny Jansen nei Feyenoord
Trainer Johnny Jansen was na afloop niet ontevreden met het punt. "Ik kan er wel mee leven. Het is een terecht gelijkspel. De eerste twintig minuten waren voor ons. Jammer genoeg ging de penalty er niet in. Daarna zakten we een beetje weg. Omdat we de bal niet hielden, werden we teruggedrongen. In de tweede helft zijn we eigenlijk niet echt meer in de problemen geweest. De 1-1 kwam uit de lucht vallen, wat een geweldige goal!"
Een verbeterpunt zit volgens Jansen nog in het balbezit van zijn ploeg. "Dat moet beter. Zeker in de countermomenten die we hebben gehad. Daar vind ik ons gewoon te slordig. Als we in de tweede helft wat beter de kansen hadden afgemaakt, had er nog wat meer in gezeten. Maar ik ben tevreden met het gelijke spel."
Sherel Floranus
Vlak voor rust viel het eerste doelpunt van de wedstrijd, voor Feyenoord. De strafschop die de gasten kregen, werd ingeleid door hands van Sherel Floranus. "Hij kopte de bal op mijn hand, mijn hand was iets te hoog", zo zei de verdediger van SC Heerenveen.
"Ik denk dat het een normale beweging was, maar het was een penalty. Dat is dan jammer. Of het terecht is? Dat weet ik niet. De scheidsrechter beslist uiteindelijk. En dat terwijl ik goed bezig was deze wedstrijd. Ik maakte weinig fouten en was lekker aan het voetballen. En dan krijg je zo'n penalty tegen. Dat is erg jammer."

Dresevic: "Ik heb de keeper verrast"

De gelijkmaker van Ibrahim Dresevic leverde Heerenveen toch nog een punt op in de slotfase. "Het was een geweldig schot", volgens Dresevic. "Ik denk dat ik de keeper verrast heb. Het doelpunt deed me goed, het was goed voor het team. Het gelijkspel is fijn, beter dan dat we verliezen. Het was alleen jammer dat we de penalty hebben gemist."
Ibrahim Dresevic