Nard Brandsma en Marrit van der Wal winnen FK fierljeppen in Winsum

Nard Brandsma uit Workum heeft zondagmiddag in Winsum het Fries kampioenschap fierljeppen op zijn naam geschreven. Met een prachtsprong van 21.68 meter in de finale verbeterde Brandsma het Friese record en pakte hij de overwinning op het FK.
Nard Brandsma
Bij de vrouwen was Marrit van der Wal uit It Heidenskip oppermachtig. Zij sprong een nieuw kampioenschapsrecord met 16.63 meter in de finale. Anna-Jet Leyenaar uit IJlst eindigde als tweede met een verste afstand van 15.04 meter. Sigrid Bokma uit Hindeloopen pakte het brons.
Marrit van der Wal

Jeugdcategorieën

Bij de junioren ging de overwinning op het FK naar Jesper Demmer uit Workum. Hij sprong een persoonlijk record in de finale van 18.14 meter. Daarmee bleef hij Abe-Luuk Stedehouder uit IJlst vlak voor; die sprong 18.11 meter, ook een persoonlijk record. Folkert Veldstra uit Akkrum eindigde op ruime afstand als derde.
Jesper Demmer
Bij de jongens won Rutger Haanstra uit It Heidenskip met 16.78 meter in de finale. Achter hem eindigde Riemer Durk Krol uit Heeg als tweede met een verste afstand van 16.41 meter. Het brons in Winsum bij de jongens ging naar Bouwe Westert uit Sneek in 15.74 meter.
Rutger Haanstra
Femke Rispens uit Niehove (Groningen) was de beste bij de meisjes met een verste afstand van 14.99 meter. Hanneke Westert uit Sneek sprong met 14.99 ook een persoonlijk record, maar deed dat eerder dan Rispens. Lisse van der Knaap uit IJlst werd derde in 13.97 meter.
Femke Rispens wint by de famkes