Mountainbikester Anne Tauber kan na pech niet met de besten meekomen

Mountainbikester Anne Tauber uit Oranjewoud is zondag bij de wereldbekerwedstrijden in het Zwitserse Lenzerheide elfde geworden. Anderhalf rondje zat ze bij de snelsten, maar daarna kreeg ze pech aan het zadel en viel ze ver weg.
© www.orangepictures.nl
Afgelopen vrijdag reden de mountainbikesters ook al in Lenzerheide. Toen ging het om de 'shorttrack', een kort parcours en een race die ruim 20 minuten duurde. Deze zondag was het heuvelige parcours 4,2 kilometer lang en waren de mountainbikesters zo'n 80 minuten aan het racen.

Tauber nog vierde

Na het eerste rondje lag Tauber vierde, achter Anne Terpstra (Nederland), Jolanda Neff (Zwitserland) en Jenny Rissveds (Zweden). Bij dat groepje kwamen later de Francaise Pauline Ferrand-Prévots - die vrijdag al won - en Catharine Pendrel uit Canada.
Die zes bleven bij elkaar, alleen Tauber viel daarbij weg, vanweg de pech aan het zadel. Bij de materiaalpost werd lang gewerkt om het weer goed te krijgen en daardoor verloor Tauber veel plaatsen.
Na een inhaalslag won ze nog wel weer wat plekjes terug en uiteindelijk kwam ze dus als elfde over de finish. De race werd gewonnen door Risveds, voor Terpstra en Ferrand-Prévot. Die drie voerden het tempo op kort nadat Tauber wegviel uit de top. Pendrel en Neff konden dat kopgroepje van drie niet meer bijhouden.

Tokio 2020

Tauber strijdt met Terpstra om deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Nederland mag maar één mountainbikester afvaardigen.