SC Cambuur begint seizoen met verlies bij De Graafschap

Sportclub Cambuur heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 2-0 verloren van De Graafschap. In Doetinchem kreeg de thuisploeg vlak voor de rust een controversiële strafschop, waardoor het 1-0 werd. De tweede goal viel na fouten achterin bij de Leeuwarders.
© www.orange-pictures.nl
In het aantrekkelijke begin van de wedstrijd was De Graafschap iets sterker, al kregen de Leeuwarders ook kansen. Zo ging een kopbal van aanvoerder Erik Schouten net naast de goal van De Graafschap-keeper Hidde Jurjus. De meeste kansen waren echter voor de thuisploeg. Daryl van Mieghem was twee keer gevaarlijk, maar beide keren kon Sonny Stevens een doelpunt voorkomen.
Op een hard afstandsschot van Mo Hamdaoui was de doelman van de Leeuwarders kansloos, maar de Leeuwarders zagen de bal op de lat eindigen. Niet veel later gebeurde hetzelfde aan de andere kant: toen stond de lat een mooie goal van Robin Maulun, uit een vrije trap, in de weg.

Goedkope strafschop?

In de blessuretijd van de eerste helft wees scheidsrechter Ingmar Oostrom naar de stip. Hij zag een overtreding van Calvin Mac-Intosch op De Graafschap-spits Ralf Seuntjens. Youssef el Jebli schoot de strafschop binnen.
Al vroeg in de tweede helft vond Robert Mühren voor Cambuur het doel. Hij stond echter buitenspel op het moment dat Mac-Intosch de bal gaf, dus de goal werd afgekeurd. Vlak daarna was het aan de andere kant van het veld wel raak. De ploeg van Henk de Jong overleefde eerst nog een kolderieke situatie, maar uiteindelijk kon Jesse Schuurman toch een schot afvuren. Die werd aangeraakt en viel via Stevens schlemielig binnen: 2-0.

Niveau zakt

Na de 2-0 zakte het niveau van de wedstrijd. Giovanni Korte probeerde het eens met een afstandsschot, maar dat was niet goed genoeg om het Jurjus moeilijk te maken.
Toen begon een fase waarin het spel harder werd. Van Mieghem en Gregor Breinburg van de thuisploeg kregen geel en hetzelfde gold voor Issa Kallon.
Henk de Jong probeerde zijn ploeg terug in de wedstrijd te krijgen, onder andere door te wisselen. Stanley Akoy en Mitchel Paulissen kwamen in het veld en in de slotfase ook Ragnar Oratmangoen nog. Echte kansen kwamen er voor de Leeuwarders niet meer. Voor De Graafschap nog wel, maar de stand bleef onveranderd.
De Graafschap - SC Cambuur 2-0 (1-0) 45+2. El Jebli 1-0, 51. Schuurman 2-0
Opstelling Cambuur: Stevens; Van Deelen, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa; Jacobs, Hoedemakers (53/Akoy), Maulun (69/Paulissen); Kallon, Mühren, Korte (84/Oratmangoen)