Nieuw bij Omrop Fryslân: Cambuur Sjoernaal

Omrop Fryslân komt dit voetbalseizoen met een speciaal 'Cambuur Sjoernaal'. Daarin zit een samenvatting van de wedstrijden van Cambuur, reacties op de wedstrijd en het laatste nieuws over de club.
Het Cambuur Sjoernaal komt altijd een dag na de wedstrijd op televisie en is ook online te zien op Omropfryslan.nl en in de app. Omdat Cambuur z'n wedstrijden meestal op vrijdagavond speelt, is het Cambuur Sjoernaal vaak op zaterdag te zien na het nieuwsprogramma Fryslân Hjoed. Als Cambuur op een andere dag speelt, is het Cambuur Sjoernaal ook de dag erna te zien bij Omrop Fryslân.
De Leeuwarders beginnen op vrijdag 9 augustus aan het nieuwe seizoen in de eerste divisie. Dat is direct een speciale wedstrijd, want Cambuur moet op bezoek bij De Graafschap. Dat is de club waar het Leeuwarder trainersduo Henk de Jong en Sandor van der Heide vorig seizoen actief was.
De Graafschap - SC Cambuur is vrijdag vanaf 20.00 uur live te volgen op Omrop Fryslân Radio. Het eerste Cambuur Sjoernaal is zaterdag om 18.40 uur te zien op televisie en online. Het wordt daarna ook ieder uur herhaald op tv.
Dat het alleen een Cambuur Sjoernaal is en geen voetbalprogramma met ook van alles over SC Heerenveen heeft te maken met de rechten. Omrop Fryslân heeft wel het recht om samenvattingen uit te zenden van de wedstrijden in de eerste divisie. Voor eredivisiewedstrijden geldt dat we pas 72 uur na de wedstrijd beelden mogen uitzenden en bovendien minder beelden dan van wedstrijden uit de eerste divisie.
En dat is nog niet alles. Elke maandag is er ook de Omrop Fryslân Sportcast. Sportverslaggevers Arjen de Boer, Roelof de Vries, Andor Faber of Geert van Tuinen schuiven aan. Onder leiding van Jantine Weidenaar of Andries Bakker praten ze over SC Heerenveen of SC Cambuur. Het laatste nieuws en de nieuwste ontwikkelingen. Maar ook het andere sportnieuws komt aan bod. Van schaatsen tot kaatsen en van shorttrack tot Nyck de Vries; "We hawwe it der efkes oer."