Cambuurtrainer Henk de Jong heeft zin aan competitie en is optimistisch

Henk de Jong heeft zin in de komende competitie. SC Cambuur begint vrijdag met een uitwedstrijd tegen De Graafschap. Het is een bijzondere wedstrijd voor de Cambuurtrainer, die afgelopen jaar nog trainer in Doetinchem was.
Henk de Jong
"Voor mij is het wel speciaal, ja. Voor de spelers niet. Voor de spelers is het een gewone wedstrijd," zegt De Jong. "Maar ik heb er zin in. Na ruim zes weken voorbereiding is het goed dat we nu beginnen."
Cambuur doet dat met een selectie die de afgelopen maanden een flinke impuls heeft gekregen, maar het ziet ernaar uit dat er nog wel wat bij gaat komen. De Jong: "We kijken nog steeds om ons heen. Maar ik ben al heel blij met de groep die ik nu heb."
© ANP
De Cambuurtrainer ziet met optimisme naar het komende seizoen. Daar zullen zo'n zes tot acht clubs voor de prijzen spelen. "Daar willen wij bij zitten. In april staat het in de competitie wel zoals het moet zijn."
Cambuur beleeft een moeilijke start van de competitie: na De Graafschap uit volgt Go Ahead Eagles thuis en NAC Breda uit. Het kan zomaar zijn dat er in die eerste drie wedstrijden niet al te veel punten worden behaald. Maar De Jong kijkt dus verder en hij heeft er alle vertrouwen in dat Cambuur meespeelt om de prijzen.
Erik Schouten
Dat vindt ook de nieuwe aanvoerder, Erik Schouten: "Cambuur moet spelen voor de play-offs. Dat kan met deze groep." Schouten weet ook dat er nog een aanvulling kan komen op de selectie. "Dat is goed. Hoe sterker we worden hoe beter het is, ook al zou dat voor mij concurrentie betekenen in het centrum van de verdediging."
Waarschijnlijk wordt dit de opstelling van Cambuur: Stevens; Sambissa, Schouten, Mac Intosh, Van Deelen; Maulun, Hoedemakers, Jacobs; Kallon, Mühren, Korte.