Wie ljept het verst op het FK? Vooruitkijken in het Fierljep Kafee

Wie worden de nieuwe kampioenen op het FK van 2019? In de zesde editie van het Fierljep Kafee wordt dat, bij Omrop Fryslân op de radio, al flink besproken. Naast presentator Gerrit de Boer neemt oud-fierljepper Bart Helmholt voor het eerst plaats als sidekick.
© Omrop Fryslân
Fierljep Kafee: 2019
Het Fierljep Kafee 2019 is ook als podcast te beluisteren via Spotify en in de podcast-apps.
Centraal thema in het café is het FK Fierljeppen van 1979. Toen werd Rindert Rosier kampioen bij de senioren, junior Catharinus Hoekstra won de zilveren pols. Ook bespreken Gerrit en Bart de rentree van fierljeptoppers Marrit van der Wal, Anna-Jet Leyenaar en het seizoen van Sigrid Bokma.

De derde helft

Natuurlijk wordt er ook vooruit gekeken op het Fries kampioenschap met deskundigen. Wie zijn de kanshebbers en wat zijn de verwachtingen? En als de winnaars bekend zijn, stroomt de bovenzaal van herberg De Trijesprong in Winsum vol voor 'de derde helft'. Wat kunnen de gasten over die feesten vertellen?

Fierljepmuseum

Verder komt Hannes Scherjon aan het woord over zijn fierljepmuseum, dat dit jaar geopend is in Noardburgum. Sportverslaggever Roelof de Vries doet dit jaar voor het eerst de column van het Fierljepcafé en 'The Lucky Daltons' zorgen voor de muzikale ondersteuning van het programma.
FK Fierljeppen live bij Omrop Fryslân
Op zaterdag 10 augustus is het Fries kampioenschap fierljeppen vanaf 13.30 live te zien bij Omrop Fryslân op televisie. De presentatie ligt die dag in handen van Gerrit de Boer. Het commentaar komt van Freark Wijma en Bart Helmholt schuift bij beiden aan als analist en co-commentator. Voor de mensen die de finale nogmaals terug willen kijken, is er goed nieuws: op zondag 11 augustus is het nogmaals te zien vanaf 09.00 uur op Omrop Fryslân.