Thewis Hobma toont FK-vorm met winst in Fryslân Cup

Thewis Hobma heeft de titel van de Fryslân Cup op zijn naam geschreven. Dat is de laatste wedstrijd voor het FK Fierljeppen in Winsum, komende zaterdag. Hobma is de grote favoriet bij de mannen en liet dat ook zien in IJlst: hij mocht een afstand van 20.58 noteren.
Thewis Hobma by de Fryslân Cup
De eerste twee sprongen van de Fryslân Cyp waren nog niet heel denderend, maar in de derde sprong kwam Hobma wél over de 20 meter. In de vierde finalesprong kwam Hobma nog dicht in de buurt van zijn 20.58, maar de laatste sprong was met 20,22 net te kort. Hobma had de winnende sprong al gesprongen. Nard Brandsma kwam ook nog in de buurt van de afstand van Hobma, met 20.48. Derde werd Bobby Zwaagman, hij sprong 19.16.
© Martin de Jong Fotografie
Bij de vrouwen sprong Marrit van der Wal de verste afstand. Zij noteerde 15.72 meter. Van der Wal is topfavoriet bij de vrouwen voor het Fries kampioenschap, zij sprong een aantal weken terug nog een wereldrecord. Tweede werd Sigrid Bokma uit Hindeloopen (14.89) en het brons was voor Anneke Broersma (14.49)
Bij de jongens mocht Rutger Haanstra het hoogste podium betreden. Hij sprong met 17.93 meter veel verder dan de nummer twee Peter Faber (16.31) en de nummer drie Bouwe Westert (15.93).
Pytrik Westra uit Burgum won bij de meisjes met 14.58. Femke Rispens sprong bijna net zo ver, maar bleef staan op 14.43 meter. Tirza Boschma uit IJlst completeert het trio, met een afstand van 13,25 meter.
Marrit van der Wal mei winst by de Fryslân Cup
FK Fierljeppen live bij Omrop Fryslân
Het Fries kampioenschap fierljeppen is zaterdag vanaf 13.30 live te zien bij Omrop Fryslân op televisie. De presentatie ligt die dag in handen van Gerrit de Boer. Het commentaar komt van Freark Wijma en Bart Helmholt schuift bij beiden aan als analist en co-commentator. Voor de mensen die de finale nogmaals terug willen kijken, is er goed nieuws: op zondag 11 augustus is dat vanaf 09.00 uur te zien op Omrop Fryslân.