Omrop TIP: Fierljepcafé met Gerrit de Boer en Bart Helmholt

Wie worden de nieuwe kampioenen op het FK van 2019? In de zesde editie van het Fierljepcafé wordt op vrijdag 9 augustus vanaf 18.00 uur al flink besproken. bij Omrop Fryslân op de radio. Naast presentator Gerrit de Boer neemt oud-springer Bart Helmholt voor het eerst plaats als sidekick.
It Fierljepkafee yn 2018 © Freerk Broekstra
Centraal thema in het café is het FK Fierljeppen van 1979. Dat jaar werd Rindert Rosier kampioen bij de senioren, junior Catharinus Hoekstra won de zilveren pols. Ook bepraten Gerrit en Bart de rentree van fierljeptoppers Marrit van der Wal, Anna-Jet Leyenaar en het seizoen van Sigrid Bokma.

De derde helft

Natuurlijk wordt er ook vooruit gekeken op het Fries kampioenschap met deskundigen. Wie zijn de kanshebbers en wat zijn de verwachtingen? En als de winnaars bekend zijn, stroomt de bovenzaal van herberg De Trijesprong in Winsum vol voor 'de derde helft'. Wat kunnen de gasten over die feesten vertllen?

Fierljepmuseum

Daarnaast komt Hannes Scherjon aan het woord over zijn fierljepmuseum dat dit jaar geopend is in Noordburgum. Sportverslaggever Roelof de Vries doet dit jaar voor het eerst de column van het Fierljepcafé en 'The Lucky Daltons' zorgen voor de muzikale ondersteuning van het programma.
FK Fierljeppen live bij Omrop Fryslân
Een dag later, op zaterdag 10 augustus, is het Fries kampioenschap fierljeppen vanaf 13.30 live te zien bij Omrop Fryslân op televisie. De presentatie ligt die dag in handen van Gerrit de Boer. Het commentaar komt van Freark Wijma en Bart Helmholt schuift bij beiden aan als analist en co-commentator. Voor de mensen die de finale nogmaals terug willen kijken, is er goed nieuws: op zondag 11 augustus is dat vanaf 09.00 uur te zien op Omrop Fryslân.