"Vandaag waren wij beter dan Berltsum, beter dan iedereen"

"Dit is niet te geloven. Geweldig. Het moest helemaal onder vandaan komen, ik ben kapot." Dat zegt Gosse de Haan. Hij won met zijn partuur Winsum woensdag in Wommels in een spannende finale tegen Berltsum de Freulepartij. Het is de allereerste keer dat Winsum de Freule won.
Reaksje Winsum
Berltsum stond op een moment op het punt om vijf eersten te pakken, maar Winsum wist terug te komen. "Wij moesten op gang komen, vooral ik", gaf De Haan toe. "Maar toen het in een keer begon te lopen, waren wij zomaar weer bij. Gewoon er in geloven. Vandaag waren wij beter dan Berltsum, beter dan iedereen."

"Altijd blijven geloven"

Hessel Postma, maat van De Haan, had tranen van geluk en kon de woorden eerst niet vinden. "Dit is niet normaal. Wij stonden 4-0 achter in de finale, man! Echt niet normaal. Wij stonden 4-0 en 6-0 achter. Misschien hebben wij een beetje mazzel gehad, maar wij kaatsen het daarnaar gewoon goed uit. Wij dachten punt voor punt. Altijd blijven geloven."
Postma realiseerde zich dat hij met zijn maten voor een primeur zorgde, door voor het eerst de Freule voor zijn dorp te winnen. "Er is nog nooit zo'n goede kaatser in Winsum",
grapte hij.
© www.orange-pictures.nl