Fryslân Fêstlein: "We mochten voor onze vakantie gewoon niet de Friese grens over"

Van waterangst in Boornzwaag tot een persoonlijke overwinning op Ameland. Deze zomer verzamelt Omrop Fryslân voor de zomerserie Fryslân Fêstlein de mooiste vakantiefoto's. Deze keer zijn we op bezoek bij de familie Krijgsman, die een horrorstart van hun vakantie beleefden.
Fryslan Festlein diel 11 autopech

Uitlaat mist

De vakantie van de familie Krijgsman had een horrorstart. "We waren bij de grens van Fryslân en toen ging alles verkeerd, zo kun je het wel zeggen", vertelt Marijke vol ongeloof. "We reden op de snelweg en hoorden plotseling een tikkend geluid. Bleek dus dat de uitlaat onder de camper was weggevallen," wijst ze aan. "Hij lag helemaal op de weg."

Redding op de camping

Ze raakte wel even in paniek. "Ik heb mijn 2 kinderen, Mara en Melissa, ook in de camper. We zijn toen voorzichtig doorgereden naar de camping zelf in Lauwersoog. Daar was gelukkig iemand die ons kon helpen. Die heeft de uitlaat met spanbanden aan elkaar gezet en hebben we een afspraak gemaakt bij de garage."
© Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort
Bleek dus dat de uitlaat onder de camper was weggevallen.
Marijke Krijgsman

Naar de garage

Nu staat de familie dus bij de garage. "Ja dat is wel even een zuur begin van de vakantie," zegt dochter Mara van 8. "We hebben ons wel even vermaakt met fietsen en andere dingen, maar hopen dat we de vakantie nog kunnen voortzetten."
De garagehouder is positief. "Ja, dat moet wel lukken hoor," zegt hij met een glimlach. "Ik zal er even een nieuwe uitlaat onder doen en dan kunnen de 'Drie Musketiers' weer verder."
Marijke Krijgsman

'Fryslân Fêstlein'

Heb jij ook een bijzondere foto van een vakantie in Fryslân? Laat het ons weten! Stuur jouw foto en verhaal naar foto@omropfryslan.nl.