SC Cambuur verliest thuis van Volendam in laatste oefenwedstrijd

Sportclub Cambuur heeft vrijdagavond de laatste oefenwedstrijd voor de competitie met 4-2 verloren van FC Volendam. In het Cambuur Stadion kwamen de Leeuwarders tweemaal op voorsprong, maar in het laatste halfuur scoorde Volendam drie keer.
Cambuur tsjin Volendam
De eerste grote kansen waren voor Issa Kallon. De rappe vleugelspeler van de Leeuwarders kwam meerdere keren in kansrijke positie, maar hij had het vizier niet op scherp. Jamie Jacobs zorgde vijf minuten voor rust wel voor de 1-0, na goed werk van Giovanni Korte en Robert Mühren.
De ploeg van Henk de Jong ging echter niet met een voorsprong de rust in, want nadat Mees Hoedemakers de bal vlak voor het eigen strafschopgebied verspeelde, maakte Joey Veerman de gelijkmaker.
Jamie Jacobs yn duel mei Mike Eerdhuijzen © www.orange-pictures.nl
Jamie Jacobs legde de bal na tien minuten in de tweede helft perfect klaar voor Robert Mühren. De oud-speler van Volendam zette Cambuur weer op voorsprong. Opnieuw duurde het niet lang voordat Volendam iets terug deed. Zakaria el Azzouzi maakte op kolderieke wijze de 2-2.
Een kwartier voor tijd beging Cambuur-doelman Sonny Stevens een blunder. Martijn Kaars van Volendam profiteerde daar optimaal van, door de bezoekers op 3-2 te zetten. Weer een paar minuten later scoorde Volendam opnieuw. Proefspeler Tim Siekman van Cambuur lag geblesseerd op de grond, maar het spel mocht doorgaan. Darius Johnson scoorde en dat was ook het laatste doelpunt van de wedstrijd.
Trainer Henk de Jong

Blessures

De Leeuwarders moesten het doen zonder verdediger David Sambissa en middenvelder Robin Maulun. Doke Schmidt begon als linksback, de positie waar Sambissa normaal staat, maar Schmidt viel in de eerste helft zelf ook geblesseerd uit.

Volgende week competitie

De eerste wedstrijd van de competitie is voor Cambuur volgende week vrijdag. Dan is in Doetinchem De Graafschap de tegenstander.
Oanfierder Erik Schouten
SC Cambuur - FC Volendam: 2-4 (1-1) 38. Jamie Jacobs 1-0, 45. Joey Veerman 1-1, 57. Robert Mühren 2-1, 63. Zakaria el Azzouzi 2-2, 76. Martijn Kaars 2-3, 83. Darius Johnson 2-4