SC Heerenveen klaar voor eerste wedstrijd van het jaar

SC Heerenveen speelt om 12:15 uur in Almelo de eerste competitiewedstrijd van het jaar. Heracles is de tegenstander.
© www.orange-pictures.nl
Heerenveenspeler Chidera Ejuke mag meespelen. De Nigeriaan heeft donderdag een werkvergunning gekregen. Dat heeft al met al zo'n twee weken in beslag genomen. Ejuke werd deze zomer overgenomen van Vålerenga uit Oslo.
Johnny Jansen oer Heracles út
Ejuke is een Nigeriaan en speelde in Noorwegen. Zijn werkvergunning moest in het Zweedse Stockholm worden geregeld, maar de correcte stempels daarvoor waren er niet. Daardoor duurde het langer dan normaal, maar donderdag is de werkvergunning toch afgegeven.
Ik denk dat het publiek wel van hem gaat genieten.
Johnny Jansen oer Chidera Ejuke
Of Ejuke ook direct in de basis staat is nog maar de vraag. Trainer Johnny Jansen is wel heel enthousiast. "Ik denk dat het publiek wel van hem gaat genieten. Hij heeft wel drie of vier weken geen wedstrijd gespeeld en vandaag voor het eerst met de groep meegetraind."
Hetzelfde geldt voor Ricardo van Rhijn, die donderdag werd gepresenteerd. Van Rhijn en Ejuke zitten wel allebei bij de selectie.
© Omrop Fryslân, Willem de Vries
Jansen wilde verder nog niets kwijt over de opstelling. "Ik hoop daar in de toekomst wel wat meer over kwijt te kunnen, maar de jongens weten het nu zelf ook nog niet."
Daniël Høegh is geblesseerd. Hij viel in de oefenwedstrijd tegen Sunderland uit. Jansen: "Hij liep eerst nog met krukken en nu niet meer. Daniël heeft last van zijn enkel, maar hoe lang hij uitgeschakeld is, is nog niet duidelijk." De verwachting is dat Andreas Skovgaard zijn plek inneemt. Sven Botman is ook een optie.
Jordy Bruijn oer Heracles út
Vermoedelijke opstelling: Hahn; Floranus, Skovgaard (Botman), Dresevic, Woudenberg; Kongolo, Faik, Rienstra; Van Bergen, Odgaard en Bruijn.
De wedstrijd Heracles Almelo - SC Hearrenfean is live te volgen op Omrop Fryslân radio.