Fryslân Fêstlein: "Als de kinderen vakantie hebben, dan hebben de ouders dat ook"

Van waterangst in Boornzwaag tot een persoonlijke overwinning op Ameland. Deze zomer verzamelt Omrop Fryslân voor de zomerserie Fryslân Fêstlein de mooiste vakantiefoto's. Deze keer zijn we op bezoek bij Petra Visser, die op vakantie is in de omgeving van Rijs.
Fryslân Fêstlein diel 9: It Mirnser Klif
Mirnser Klif
De foto van Petra is drie jaar geleden genomen bji het Mirnser Klif. "We waren eventjes te zwemmen met de kinderen en toen heb ik deze foto genomen", zegt Petra trots. "Het was wel grappig om de schoenen op een balk te leggen en de foto op deze manier te nemen." De balk ligt er nog, blijkt uit onderzoek. "Je kunt het bijna het bekende balke van Murns noemen", lacht Petra.
© Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort

"Wij hebben hier alles"

Petra Visser zit met haar familie op een camping in het Rijsterbos., "We hebben hier alles", zo vertelt ze enthousiast. "De kinderen willen graag zwemmen en dat kan hier op het strand en in het zwembad." Terwijl Petra haar verhaal doet, springt haar dochter in het zwembad. "Ja, we moeten er wel op letten, want zij ligt zo weer in het water", lacht ze.

"Wij zijn geen planners"

De reden waarom Petra en haar gezin al jaren op vakantie gaat naar Rijs is vrij logisch, vinden ze zelf. "Wij zijn geen planners en zien altijd gewoon wat de dag ons brengt." Dan is Rijs ideaal. "We gaan bijvoorbeeld fietsen of even lekker naar het strand. Maar dat weten wij 's ochtends pas."
Petra Visser oer har fakânsje

'Fryslân Fêstlein'

Heb jij ook een bijzondere foto van een vakantie in Fryslân? Laat het ons weten! Stuur je foto en verhaal naar foto@omropfryslan.nl.