VIDEO: Grou en Lemmer maken de dienst uit bij SKS en vieren dat samen

Na vijf races maken Grou en Lemmer de dienst uit bij de SKS: de Lemsters wonnen de eerste twee races en Grou zeilt al sinds zaterdag stabiel voorin. Het skûtsje van Douwe Visser verstevigde donderdag bij Langweer met winst bovendien de koppositie in het klassement.
In 'skûtsjetûk' gaat het donderdag over de meest succesvolle skûtsjeschipper ooit in de SKS, want zijn wieg stond in Langweer. Verder een reactie van Pieter Meeter, de schipper van Akkrum, op de uitspraken van de zeilraad.
Grou en Lemmer vieren samen
Na de race van donderdag vierden Grou en Lemmer het feestje samen: "Zij krijgen ook een biertje", zei Douwe Visser van het winnende Grouster skûtsje. Hij staat er goed voor met z'n ploeg, maar blijft voorzichtig: "Kampioenschappen worden hier nog niet weggegeven."
En we kijken alvast vooruit naar vrijdag: hoe komt het met de wind? "De geluksfactor wordt heel groot", voorspelt Albert Visser van Lemmer.

Alles over het skûtsjesilen

Niets missen van het SKS skûtsjesilen? Kijk voor alle video's, uitslagen en de Skûtsjepool op https://www.omropfryslan.nl/skutsjesilen