Verdediger Ricardo van Rhijn (28) naar SC Hearrenfean

De 28-jarige Ricardo van Rhijn komt aan de start van de nieuwe competitie uit voor SC Heerenveen. De verdediger komt transfervrij over van AZ en tekent een contract voor een seizoen in Fryslân.
Gerry Hamstra
Eerder speelde Van Rhijn voor Ajax, Club Brugge en AZ. De verdediger speelde 163 wedstrijden voor Ajax en werd drie keer landskampioen. Het contact tussen Van Rhijn en SC Heerenveen ontstond vorige week. "Voor mij was het direct een serieuze optie", zegt Van Rhijn. "Heerenveen was concreet. Na gesprekken met de directeur en de trainer was het gevoel direct goed, van beide kanten."
Van Rhijn kan op twee posities achterin uit de voeten: rechts centraal en op rechtsback. "Ik richt me vooralsnog op de rechtsbackpositie. Ik ben hartstikke blij dat ik hier het komende jaar deel uitmaak van de club en van de groep. Ik kan niet wachten om te beginnen."
Ricardo van Rhijn
Ricardo van Rhijn (links) © Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

Hamstra ook blij

"We wilden onze selectie graag nog verder versterken", zegt technisch manager Gerry Hamstra van SC Heerenveen. "Ricardo is een zeer ervaren speler die wedstrijden op het allerhoogste niveau gespeeld heeft en diverse prijzen heeft gewonnen. Met zijn kwaliteiten en ervaring kan hij zowel centraal achterin als op de rechtervleugel uit de voeten. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om het komende seizoen bij ons te voetballen."
Gerry Hamstra