Gert-Anne van der Bos: "Als je naar de stand kijkt, hebben wij fors klop gekregen"

"Als je naar de stand kijkt, hebben wij fors klop gekregen." Dat zei Gert-Anne van der Bos na afloop van de PC-finale, die hij met 5-2 6-4 verloor van Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar. "Wij waren niet geweldig, wat wij anders wel zijn."
© Omrop Fryslân
Van der Bos was van tevoren de grote favoriet voor de titel, maar kon die favorietenrol niet waarmaken. "Wij hadden niet volledig de grip op de wedstrijd en laten wij eerlijk zijn: zij kaatsten gewoon goed tegen ons. Wij deden in het begin te weinig en konden de druk niet zetten. Ik moet ook naar mezelf kijken. Mijn opslag was ook niet wat deze anders wel was."

"Volgend jaar maar weer"

Na afloop was er met name teleurstelling. "Je wilt alle wedstrijden winnen en de PC is daar de mooiste van. Maar net als vorig jaar was het nu weer niet raak. Ik heb vijf PC's gewonnen en nu vier tweede prijzen. Dan volgend jaar maar weer."
© Henk Bootsma

Teleurstelling bij Triemstra

Teleurstelling was er ook bij Taeke Triemstra: "Wij hadden beter moeten kaatsen. Zo simpel is dat. Zij waren ons de baas. Dat is jammer, maar ik kan er niet omheen. Wij hebben een mooi jaar gehad, met veel prijzen, maar dan lukt dit net niet. Heel zuur, met name voor Tjisse Steenstra, die de finale nog nooit won."

Strijd bij Steenstra

Tjisse Steenstra is de enige in het partuur die nog nooit eerder een PC-finale wist te winnen. "Dit is een teleurstelling", gaf hij toe. Maar hij blijft strijdbaar. "Ik houd niet eerder op dan dat ik hem heb."