Protest skûtsje Lemmer wordt pas donderdag behandeld: jury zoekt getuige

Het protest dat schipper Albert Visser van het skûtsje van Lemmer woensdag na de SKS-wedstrijd bij Terherne indiende tegen schipper Pieter Meeter van het Akkrumer skûtsje, wordt pas donderdag behandeld. Dat heeft de jury bekend gemaakt. De jury wil namelijk eerst nog een getuige horen van het Akkrumer skûtsje. "Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt", zegt skûtsjevolger Geartsje de Vries.
It skûtsje fan De Lemmer © SKS
Schipper Pieter Meeter heeft woensdag aan de jury laten weten dat hij er een getuige bij wil hebben. Maar die getuige is al onderweg naar Langweer, waar de volgende SKS-wedstrijd is. De jury heeft daarom nog niet genoeg informatie om een uitspraak te doen in het protest van Lemmer tegen Akkrum.

Nog meer protesten

Naast het protest van Lemmer tegen het skûtsje van Akkrum had schipper Albert Visser ook nog een protest lopen tegen het skûtsje van Drachten. Dat protest heeft Lemmer echter inmiddels al weer ingetrokken, omdat het Drachtster skûtsje de groene vlag had getrokken. Dat betekent dat schipper Jeroen Pietersma van Drachten zijn fout toegeeft en daarvoor drie extra (straf)punten krijgt.
Geartsje de Vries legt uit hoe het precies zit met het protest van Lemmer