Dit zijn de halve finalisten van de PC 2019

Na een onderbroken eerste omloop vanwege het slechte weer en een relatief snelle reeks van vier wedstrijden, zijn op het Sjûkelân in Franeker de halve finalisten van de 166e editie van de PC bekend.
Gert-Anne van der Bos oer it berikken fan de heale finale
Het partuur van Ger-Anne van der Bos neemt het op tegen Auke Boomsma, Marten Feenstra en Laas Pieter van Straten. Het partuur van Marten Bergsma treft in de andere halve finale Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra.

Van der Bos en Boomsma

Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra wonnen na een moeizaam begin met 5-2 6-0 van Jelle Attema, Gabe Jan van Popta en Patrick Scheepstra. Zij komen in de halve finale het partuur van Boomsma tegen, die in een spannende partij verrassend afrekenden met Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra: 5-4 6-6.
Bauke Triemstra nei it ferlies yn de twadde omloop
Aan de andere kant van het schema zitten Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar. Zij wonnen in de tweede omloop met 5-2 6-0 van Johannes van der Veen, Sip Jaap Bos en Tsjerk Elsinga.

Bergsma tegen Van Zwieten

Bergsma en de zijnen treffen in de laatste halve finale Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra. Dat drietal versloeg na een boeiende partij Enno Kingma, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong: 5-4 6-6.
Volg alles over deze editie van de PC in Franeker in ons liveblog.