Fryslân Fêstlein: "Heel Burgum kan bij ons in bad"

Van waterangst in Boornzwaag tot een persoonlijke overwinning op Ameland. Deze zomer verzamelt Omrop Fryslân voor de zomerserie Fryslân Fêstlein de mooiste vakantiefoto's. Deze keer zijn wij op bezoek bij Gerard van Assen, die het grootste openluchtzwembad van Burgum op het erf heeft.
Fryslân Fêstlein It iepenloftbad fan Burgum

Het begon klein...

Gerard laat vol enthousiasme een foto van meer dan 6 jaar geleden zien. "Kijk, hier begon het mee. Mijn nichtje en ik hadden op een zaterdag het idee om een eigen zwembad te beginnen. Kleine pakjes hooi, een groot zeil eromheen en wat water was genoeg. Wij vonden het toen al een hele onderneming."

Het eindigt groot

Het bad dat Gerard nu heeft is een stuk groter. "Wij zitten nu met z'n allen in een bad van 15.000 liter", lacht Gerard. De opbouw is dan ook een hele operatie. "Wij beginnen in april om alles alvast klaar te etten en breken het zwembad in september weer af."
© Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort

Heel Burgum in bad

Niet alleen het bad, maar ook de vriendengroep van Gerard is gegroeid. "Eerst waren wij gewoon wat met de familie aan het badderen, maar nu komt bijna heel Burgum", vertelt Gerard met een knipoog. "Dan vragen zij op What'sApp of het openluchtzwembad van Burgum ook open is. Natuurlijk is dat zo!"

Nachtzwemmen

De mooiste aandenkens heeft Gerard aan het nachtzwemmen. "Dat hebben wij vorig jaar gedaan. Wij hadden een tent opgezet en doken er met ons allen in. Het water is dan warmer dan het buiten is. Dat is zo lekker!"
Gerard van Assen oer syn foto
'Fryslân Fêstlein'
Heeft u ook een bijzondere foto van een vakantie in Fryslân? Laat het ons weten! Stuur uw foto en verhaal naar foto@omropfryslan.nl