FvD Fryslân staat 'volledig' achter Baudet en partijbestuur: "Wij hechten aan integriteit"

In het conflict tussen Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet en senator Henk Otten staat de Friese statenfractie 'volledig' achter Baudet en het partijbestuur, zo laat fractievoorzitter Maarten Goudzwaard weten. "Integriteit staat voor ons voorop. Er mag geen enkele twijfel bestaan over het niet precies omgaan met gemeenschapsgeld of geld van de leden." Goudzwaard vindt het om die reden dan ook een goede zaak dat het partijbestuur en partijleider Baudet hebben besloten om Otten uit de partij te zetten.
© Omrop Fryslân
De spanning tussen Otten en Baudet liep op toen Otten na de statenverkiezingen met scherpe kritiek op Baudet kwam. Otten vond Baudet zijn toespraak na de statenverkiezingen 'te rechts en te academisch'. Maar volgens Goudzwaard ging het conflict tussen de mannen helemaal niet over politiek verschil van inzicht. "Het gaat om verantwoording en vertrouwen, nergens anders om." De aanpak van het bestuur heeft om die reden dan ook een volledig andere steun van de Friese statenfractie van Forum voor Democratie.
Door het minder positieve nieuws over Forum voor Democratie boert de partij achteruit in de peilingen. Otten heeft op zijn beurt ook stevige beschuldigingen geuit aan het adres van Baudet. Die zou niet over kritiek kunnen en bovendien met geld van de partij op vakantie gegaan zijn. Het partijbestuur beschuldigt Otten er van dat hij geld van de partij overgemaakt zou hebben op de bankrekening van zijn minnares.
Tweede Kamerlid Theo Hiddema heeft zich de laatste tijd niet geui over het conflict tussen Baudet en Otten. Hiddema is namelijk op vakantie, zo laat partijwoordvoerder Christo Ruijs weten.