Geen grote verrassingen na onderbroken eerste omloop van PC

De eerste omloop van de 166e PC in Franeker heeft woensdag geen grote verrassingen opgeleverd. Topfavorieten Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra begonnen als een speer en wonnen uiteindelijke met 5-2 6-2 van het partuur van André van Dellen, Bauke Dijkstra en Jouke Bosje.
© Omrop Fryslân
Ook Marten Bergstra, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar zijn door naar de tweede omloop. Zij versloegen Johan Diertens, Kevin Jordi Hiemstra en Lennart Adema met 5-3 6-2, maar hadden in het begin wel moeite.

Winnaars vorig jaar onderuit

Twee van de winnaars van vorig jaar moesten al in de eerste omloop hun meerdere erkennen. Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden, die vorig jaar verrassend de PC wonnen, verloren met Jelte-Pieter Dijkstra van Auke Boomsma, Marten Feenstra en Laas Pieter van Straate: 5-2 6-6.
Andere parturen die door zijn naar de tweede omloop, zijn: Jelle Attema, Gabe-Jan van Popta en Patrick Scheepstra; Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra; Johannes van der Veen, Sip Jaap Bos en Tsjerk Elsinga; Enno Kingma, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong; Menno van Swieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra.
De eerste omloop werd tussen 13.30 en 15.00 uur stilgelegd vanwege het slechte weer.
Volg alles over deze editie van de PC in Franeker in ons liveblog.
© Omrop Fryslân